sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ATEÞLÝ SÝLAHLAR BÜTÜN DALLAR TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASI BAÞLADI

  •  7 Nisan 2022 Perþembe 11:34

Mersin’de 40 kulüpten 304 sporcunun katýldýðý Ateþli Silahlar Bütün Dallar Türkiye Þampiyonasý baþladý. Þampiyona da belirlenecek sporcularýn milli takým adýna Rusya’dan alýnan ve Polonya’ya verilen Avrupa Þampiyonasýna katýlacaðý belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanlýðý koordinesinde Türkiye Atýcýlýk ve Avcýlýk Federasyonu tarafýndan Erdemli Atýcýlýk Poligonun da 40 kulüpten 304 sporcunun katýlýmýyla 'Ateþli Silahlar Bütün Dallar Türkiye Þampiyonasý' baþladý. Dün antrenman atýþlarýnýn yapýldýðý þampiyona da bugün resmi karþýlaþmalara start verildi. 12 Nisan'a kadar devam edecek þampiyona sonrasýnda ise barajý aþanlar arasýndan milli takým sporcularýnýn belirleneceði kaydedildi.

Sporcular Avrupa ve Dünya Þampiyonasý'na hazýrlanýyor

Bu sezonun ilk ateþli silah müsabakasý olduðunu belirten Türkiye Atýcýlýk ve Avcýlýk Federasyonu Teknik Kurul Baþkaný Zeki Altýntaþ, "18 tane Ýl, 40 tane kulüp, 304 sporcumuz bu yarýþmada yarýþacak. Þimdi burada barajý aþan sporcularýmýz için milli takým olayýmýz olacak. Rusya'da olmasý gereken Avrupa Þampiyonasý savaþ nedeniyle alýndý ve Polonya'ya verildi. Polonya'da kýsmetse bu Avrupa Þampiyonasý'na sporcularýmýz iþtirak edecek. Onun arkasýndan da Mýsýr'da olacak bir Dünya Þampiyonasý var. Yine o dünya þampiyonasýnda ekiplerimiz mücadele edecek" dedi.

“Avrupa'da bizim sporcularýmýz tarafýndan 2 rekor atýldý”

Atýþlar hakkýnda bilgi de veren Altýntaþ, "Burada yatarak atýþlar, 3x20 yani yat, çök, ayakta atýlan. Bir de tabanca da çabuk tabanca, yavaþ ve rapid tabancasý var" diye konuþtu.

Norveç'teki Avrupa Þampiyonasý'ndan da sporcularýn yeni geldiðini anýmsatan Altýntaþ, ”Avrupa þampiyonasýnda 2 tane rekor atýldý bizim sporcularýmýz tarafýndan. Biri büyük erkekler tabancada Avrupa rekorunun egale edilmesiydi ki bekliyorduk, biri de kadýnlarýmýz tarafýndan kýrýlan Avrupa rekoruydu. Yani bunlar güzel olan olaylar. Ýyi dereceler” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.